Monday, February 18, 2013

Esimene nädal pärast vaheaega

Esimene nädal pärast vaheaega koolis käidud juba ning teen kiire kokkuvõtte.
Esmaspäeval oli küll selline hea tunne kõiki jälle näha, keda 2 kuud näinud polnud, aga sellegipoolest pole sel nädalal ühtki koolipäeva olnud, kus ma mõneski tunnis poleks reaalselt magama jäänud. Ma teen kaasa küll, aga asi on selles, et nüüd on meil tunniplaan muutunud ja kõik huvitavad tunnid on ära kaotatud, ei ühtki animatsiooni, graafika- või veebidisaini, nüüd tulid samade õpetajatega uued ained, mis hõlmavad programmeerimist ja on kõik omavahel ühendatud, et ükskõik millise väikeäriga seoses üks projekt luua...Ja no ma seda muidugi ju ei tee, sest see kõik vajab erinevate viisakate dokumentide ja lepingute koostamist, müügijuttu ja kõike...Lisaks meil selline tund nüüd, kus räägime, et tuleb korralikult dušši all käia ja juurvilju süüa. Seal aines eon hästi karm õpetaja ja see aine on kõige kõige kõige piinarikkam üldse, sest see on lihtsalt next level igav ja silmad vägisi vajuvad kinni, aga tean, et kui ma sel juhtuda lasen, hakkab õpetaja mu peale karjuma ja siis veel süüdistab tervet klassi tagantjärele.. Matemaatikas õpime neid reaalarve, irratsionaalarve ja asju...Aa füüsika tuli kah, see samuti õnneks väga väga kergee, näiteks pöörame valemeid ringi ja vahepeal teisendame asju:D Mis veel...Ökoloogia kah, aga se isegi päris okei.
Tunniplaan on selline, et esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel peame 7 kooli minema, teisipäeval ma saan üheksast minna, mis on superhea!!! Inglise keel on esimene tund ja juba rääkisin õpetajaga jutud ära ja ta arvas ka tõepoolest, et mul pole seal esimeses tunnis küll mingisugust vajadust olla. Juhuu! Neljapäval kah kaheksast kooli, muidugi sel korral läksin seitsmest kogemata...
Kolmapäevane koolipäev oli juba selline, kus kolm vaba tundi oli. Seekord polnudki nii hull, sest vedasin oma klassikaaslased välja kossu mängima. Alguses mängisime tiimidega, seejärel õpetasin neile seitset ja viite miinust ning hiljem jätkasime jalgpalliga. Pärastpoole lihtsalt lamasime platsi peal, võtsime päikest, tegime tänaseks pühapäevaks plaane, ostsime jääjoogi ka kamba peale ja lihtsalt jutustasime. Sellistel hetkedel mulle kool täiega meeldib:)
Neljapäeval oli siis sõbrapäev ja nagu ma juba ka ennem mainisin, läksin ma seitsmest kooli, sest ei teadnud, et tegelt tund aega hiljem päev algab..oh well. Üks klassivend Alexis oli kah koolis juba selleks ajaks. Seejärel ütles, et "Head Sõbrapäeva, Kertu!" ja hetk hiljem ulatas mulle ühe kokkuvolditud paberikese. Juba sattusin elevusse ja andsin talle oma tervele klassile ostetud pakikesest ühe südamega pulgakommi vastu. Avasin selle paberikese, mida ma olin sõbrapäeva kaardiks pidand ja millega tegelikult tegu oli, oli tunniplaan. Tunniplaan. Ok. hahhahaha:D Päev möödus tegelikult koolis hästi ilusti, sain palju pulgakomme, käevõru, šokolaade, ühe südamega rinnamärgi ja muid kaardikesi-kirjakesi:) Poleks uskundki, et niimoodi meeles peatakse:) Mõned olid ikka kinkidega väga üle pingutanud, kellele tuli kutt koolivärava taha pundi õhupallide ja suure kaisukaruga ja mida iganes haha:D Üldse õhtul oli Lagunase peal nii mega palju paarikesi, tüdrukud põhimõtteliselt paljude õhupallide tõttu lendu tõusmas, lisaks veel mingid suured karbid-asjad käes. Siin kingitakse oma peikadele-pruutidele ikka mingid megad kingid.
Ühesõnaga. Pärast kooli tulin koju, panin teised riided selga ja sõin kiiresti lõunat, seejärel võtsin camioneta ning läksin Almoloyasse, et klassiõe Yalitzaga kokku saada. Kõigepealt ootasin teda natuke aega ta kodus, mängisin ta õelastega ja tutvusin perega ning hiljem läksime peole. Tantsisime, tegime pilte ja jutustasime niisama, ei olnud eriti huvitav haha:D Pärast andsin talle oma sõbrapäeva kingi ka üle ja umbes seitsme ajal jõudsin koju. Seejärel läksime Elliottiga välja. Tegime, mida alati teeme, käisime burgerit söömas ja kämpisime niisama ringi. Burgerikohas tehti kah kõigile tüdrukutele kingitused aww. Selline kotike, kus oli sees väike rahakott ja palju šokolaadi!! Päris ootamatu. Hiljem tulin kiireltruttu kodust läbi ning seejärel sain teise kooli sõpradelt kutse väikesele istumisele sõbrapäeva puhul. Sõime vahukomme šokolaadifonüüga ja veel igasugu häid asju, jõime kohvi ja oli selline viisakas, kuid hästi tore ja hea filmiõhtu:) Vaatasime "Pitch Perfectit" ja "Love Actuallyt" Mõlemat olin küll varem näind, aga mis seal ikka ju, väga meeldis see päev mulle:))
Reede hommikul üles ärgates oli väga väga paha olla, kõhust keeras ja oksendasin. Ja haha ei, ei tarbinud ma mingit alkoholi eelmisel päeval. Ise arvan, et oli selle liha pärast, mis Almoloya peol sõin, sest kes seda liha ikka teab, kodus ka räägiti, et pärast oli koeraliha või midagi.. -.- Ühesõnaga siis lihtsalt magasin kella kolmeni välja, seejärel sõin ja lihtsalt istusin kodus, sest enesetunne oli ikka päris paha.
Laupäeva osas nii palju, et linn oli täiesti tühi, põhimõtteliselt ühtki inimest tänaval pold ja isegi autosid oli nii vähe. Õues oli nagu Eesti sügis, nii külm ja hästi tuuline, täielik padukas kah. Muidugi ma pidin 2 korda supermarketis käima süüa ostmas, sest keegi teine end välja vidada ei suutnud hahah:D Aga lihtsalt selline väga lebo perega koosolemise päev, rääkisime juttu, vaatasime filme, magasime haha. Õhtul kuskil 11 paiku läksime Laraga välja. Kohe alguses hakkas nalja saama. Varsti läksime Eduardo koju väikesele koosviibimisele, selline tavaline rahvas, kellega temaga väljas käies koos oleme pluss lisaks tuttavatele ka uued jalgpallurid, Grecia ja Jakob kah. Hästi hästi hästi hea õhtu oli:)
Pühapäeval käisin klassikaaslastega väljas, aga selle kohta teene eraldi postituse, sest esiteks läheb muidu nii pikaks ja teiseks pean ma minema Rootsi vahetusõpilasele kinki ostma, kaheksa-üheksa ajal kõikide vahetusõpilaste pluss ehk mõnede teiste sõpradega ta sünnipäevale.
(kirjutasin selle teksti veidi varem...nüüd juba sünnipäevalt tagasi ja pean kiiresti magama minema, homme kooli juuu)

Aga tsauki!!
KERTU


Põhisöök nendel päevastel pidudel...ei ole väga maitsev
Jagasin sõpradele ka ja kõik on nii pöördes

Niimoodi õlal kandes müüakse krõpse, kuivatatud banaani, pähkleid, kuivatatud seanahka jne...

Seal peo toimumis kohas olid kõige hullemad WC-d üldse! Ok, need Peipsiääres olevad metsavetsud halvemad haha aga siiski...Uksi ees polnud, kardin tuli ette tõmmata ja ega see ka midagi ei varjanud, prilllaudu polnud, vett tõmmata ei saanud...fuhh.
Klassiõde Yalitza
Mingi lambipilt...Need istumised campos haha....selline parkla, kuhu kõik noored kokku tulevad, muusikat kuulavad ja lihtsalt aega veedavad


Parim hamburger üldseeee!!! Hawaiana...Kotlett, mingi tomati asi, juust, sink, ananass ja ma ei tea, mis veel. Nii heaa!

1 comment:

  1. Minu koolis on ühed WC-d, kus ei ole uksigi!!
    Paberit ka ei olnud, aga vett küll tuli.
    See-eest ühes teises koolis, erakoolis muuseas, on WC-s, kus samuti tuleb tünnist kopsikuga vett potti visata.
    Uskumatu!

    ReplyDelete