Saturday, February 16, 2013

YFU reisi 3.päev- Orientatsioon ja muu

Hommikul oli äratus tavapäraselt varajane. Järgnevad tegevused samuti nii, nagu pea igal teisel päevalgi- kott ruttu ära pakkida, see bussi viia ning ise hommikust sööma minna.
Pärast hommikusööki algas YFU konverents, orientatsioon või midagi muud sellelaadset. Rääkisime vahepeal toimunust, arutasime ja leidsime lahendusi probleemidele, analüüsisime ennast. Tegime ka üht meditsiooni, kus pidime mõtlema kõigele alates sellest momendist, kui me iseendile ütlesime, et "Ma tahan Mehhikosse vahetusaastale minna." lõpetades tänase päevaga. Pärast kõik rääkisid, et pisarad olid silmis olnud:D Kestis see orientatsioon kusagil ehk 4 tundi. Vahepeal olid ka grupitööd ja asjad, kui täitsa väsinutena kõik paistsid, tegime mõned energizerid kah, mis on ikka täiega nalajakad alati. Selle paari tunni tipphetk oli kindlasti see, kui pidime kellegiga paari võtma ja tantsubattlei maha pidama. Iga natukese aja tagant aeti keegi põrandalt minema ja lõpuks jäid kaks paari alles. Jasmin-Niklas, kust ainult esimene tantsis ja ta on tõepoolest nii hea! Euroopa meistrikaid soolo- ja paaristantsus on võitnud, maailmakatel teiseks jäänud soolotantsuga. Nagu wow. Teine paarike oli kaks poissi Robin Belgiast ja Gaute Norrast hhahahah:D See oli väga lõbuuus!:)
Pärastpoole olime kõik arvanud, et läheme juba bussiakendestki imelisena tundunud Morelia linnaga tutvuma, kuid ei teinudki seda:( Selle asemel hakkasime sõitma Uruapani poole. Tee peal tegime kaks või  kolm peatust erinevates linandes, kus meil lihtsalt suveniiride ostmiseks aega anti. Esimesest kohast ostsin päris palju kraami kokku. Osad asjad Mehhiko perele kingituseks ja mõned juba Eesti perele mõeldes. Teises linnas lihtsalt "hängisime" Elena, Elliotti ja Jakobiga...kõndisime ringi, midagi keegi osta ei viitsinud enam, jalutasime lihtsalt, istusime pargis, rääkisime inimestega.
Kusagil poole tee peal käisime carnitasid söömas. See on selline liharoog, kuhu on hästi palju erinevaid lihasid kokku pandud, ma isegi ei tea, mis seal kõik oli, mõned tükikesed nägid küll poolveidrad, sellised konarlikud ja mühkudega välja, kuid igatahes kindlasti üks maitsvamaid lõunasööke üldse!
Pärast liikusime Sarahi ja Elenaga enda laudkonnast teise lauda, kus hakkasime teiste vahetusõpilastega rütme tegema. Istusime laua taga ringis, keegi alustas ja temast järgmine pidi endaltpoolt midagi otsa lisama. Kes tegi beatboxi, kes mängis klaaspudelitega, kes puhus pudeli sisse vilet, kes mida eks aga nii lahe oli! See YFU rahvas tõepoolest on mega!!
Umbes kaheksa paiku jõudsime Uruapani, kus meil poole üheteistkümneni aega anti, et omale õhtusöögiks koht otsida ning järgmiseks päevaks vulkaanile minekuks midagi söögipoolist kaasa osta. Ega siis midagi, seadsime inimestega sammud Oxxo poole, mis on nagu umbes suur Statoil hahah:D Ostsime mingeid võileibasid, jäätist ja küpsiseid ning tulime päris kiiresti hotelli ära. Seejärel kiire duššiall käik ning kohe läksime Elenaga Jakobi ja Valentini tuppa, kus ka päris palju teisi oli. Salome ja Robin Belgiast, prantsuse tüdruk Manon, Saksa kutt Yannick ja korraks Jasmin kah. Alguses tuli meil mõte Elliotti juukseid lõigata, sest ta oli juba nii pikalt rääkinud, kuidas juuksurisse peaks minema ja selle reisi esimestel päevadel ka kogu aeg käis ringi ja korrutas seda. Ühesõnaga Yannickul olid käärid kaasas kah ja nii see läks...Nii naljakas oli ausalt kah, kõik inimesed lõikasid kordamööda ta juukseid, enamustel läks täiega valesti. Yannickut hullult häiris Eli pikk tukk, mis talle endale meeldis, võttis kõik sealt lihtsalt tuimalt sõrmede vahele ja lõikas ära hahahaha:D Elliott oli nii kuriiii, kõik teised naerukrampides, sest see oli ikka ehtne potisoeng ta peas haha:D Seejärel tegi veel Valentin oma trikke ja Elliott sai veel kurjemaks, lõpuks siiski läks hästi ja ta oli oma soenguga rahul. Edasi jätkasid nad eelmisel õhtul pooleli jäetut, me Prantsusmaa ja Belgiaga lihtsalt lobisesime ja rääkisime juttu ja ega sel õhtul väga kaua üleval polnudki. Natuke hiljem tuli veel Merka ka meie tuppa natukeseks jutustama ja siis läksime juba magama.
Selle päeva kokkuvõtteks võin öelda, et kõige sisutühjem kogu reisi ajal. Nagu millegi uuega otseselt ei tutvunud, põhimõtteliselt terve päev bussis ja kõigil, kaasaarvatud ka minul oli väike pettumus sellega seoses, aga mis seal ikka, järgmine päev oli juba väga lahe juu! Ja samas seda ei saa otseselt pettumuseks ka nimetada, päev oli hea ju sellegipoolest :)
keskaastaseminar
Tantsuvõistlus. Kõige vasemal pool YFU Mehhiko vabatahtlik Sami, kes 4 korda Eestis käind! 4 KORDA!! Tavaliselt küsitakse, et mis asi see Eesti veel on...
Vaade Uruapani hotelli fuajeest ülesse. Väga lahe, ainult, et päris ettevaatlik pidi õhtul olema, kui kuskilt teisest toast oma tuppa tagasi tahtsid saada.
Michoacani traditsioonilised suveniirnukud


Elliottototot

Üks väike linnake-külake, kus käisime

Saksamaa Sarahiga. Üks parimaid YFU sõbrannasid


"Armastusega minu paksukesele"
Traditsiooniline maius. Puuviljakuubikud suhkruga, päris maitsev oli.
Seda ostsin ka, avanud veel pole.
"Me joodikud oleme ausad inimesed" Igasuguseid huvitavate kirjadega suveniirikesi võis sealt leida ahha:D


Nii me seal seda muusikat tegime haha Rootsi Jakob ja Prantsuse Manon
Jäätist sõime kah. Mangojäätis mangokoore sees. Nii heaaaaa!
Ying Taist, Mia Soomest
Vasakul Sarah Saksamaalt, Uus poiss Jarvis Kanadast ja Yannick Saksamaalt. Lisaks lumelauasõidule on see keskimne kutt kuskil bändis trummar ja oli ülikeskendunud nendele rütmidele haha:D

Carnitas jalapeño chilliga, avokaadoga ja muu köögiviljaasjaga...Nii hea!
Jasmin!



Morelia linn. Nii iluuuuus!!!
Katedraal Morelias. Öösel oli ikka haigelt ilus, kõik tuledes.


Seal linnas oli tänavapeal väga palju politseinikuid, eriti hotellide ümbruses. Ja aa siin Mehhikos on kõik tänavapolitseinikud niimoodi relvastatud, alguses tundus küll väga hirmus..
Belgia Salome kääridega
Ja nüüd Saksa Valentin:D.. hahaha
"Ära naera, kui sa mu juukseid lõikad"
...Ja Jasmin.
Belgia Robin
Paremalt poolt Jakob, Robin ja üleval Salome Belgiast, seejärel Manon Prantsusmaalt ja Kristin Norrast.
Ainuke turistpilt Uruapanis.

Hommik. Merka ja Šveitsi Noemi...

No comments:

Post a Comment