Tuesday, October 2, 2012

Hei! Pole peaaegu nädal aega kusagile midagi oma tegemistest kirjutanud ja täitsa ära on kõik kaugem juba ununenud. Reedene koolipäev oli selline, et seda põhimõtteliselt polnudki. Esimene tund jäi ära, teise ja kolmanda ajal vaatasime filmi maiade ennustustest. Järgmise tund aega veetsime klassiõdede-vendadega staadioni peal koolikaaslaste bändi kuulates ja melu jälgides. Tehnoloogianädala lõppemise puhuks toimus see asi. Koju saime juba pool 1, niiet olin väga rahul. Aa ja paljud-paljud tüdrukud ja poisid teistest klassidest tulid juurde, et minuga pilti teha ja mis kõik veel. Ühe tüdrukuga kutsutakse meid koolis "hermanitadeks" ehk siis õekesteks:D Seda siis seetõttu, et mõned arvavad, et oleme väga sarnased, sest oleme ainukesed tüdrukud koolis, kellel teistest veidi heledam nahk ja heledamad juuksed on. 
Viie paiku sain Elliottiga kokku, käisime saldot ostmas ja siis lihtsalt olime poole kümneni kahekesti väljas. Rääkisime-rääkisime-rääkisime, imelikul kombel oleme päris headeks sõpradeks saanud. Käisime ka pagariäris tasuta torti söömas, kuna ta sõbranna töötab seal. Seejärel jalutasime mingi eriti pika tiiru, siis käisime mingil tänavapeal toimunud kunstioksjonilt läbi, kus ka tasuta mingeid täiega häid tuunikala-millegi täidisega saiakesi ja juua saime, siis käisime veel ühes kohas veidi yolomas ja pärast lihtsalt istusime ja jutustasime mingi poolteist tundi mu maja ees. Vägagi meeldiv õhtu oli.
Laupäeval tuli poole 12 paiku Yalitza siia. Käisime talle kingi ostmas ja pärast läksime tema juurde Almoloyasse. Olime ta kodus, hiljem käisime jões ujumas. Mulle meeldis. Aga oh jumal....Kui kodust kleidis hakkasin välja minema, siis sattusin suurde segadusse mu tädi küsimuse peale, et kas mul ikka lühikesed püksid ja särk ka kaasas on. Raske oleks kirjeldada neid nägusid, mis Yalitzale ja mu tädile ette tulid, kui teatasin, et ma tahan ikka bikiinides ujuma minna, mitte riietega. Jah. Siin on bikiinid VAID randade ja basseinide jaoks, mis sest, et jõgi sama selge veega on, kui mõni laguun...
Aga noh, kui need lühikesed riided välja arvata, siis mulle täitsa meeldis. Vesi oli natuke ikka soojem, kui Eesti jõgedes aga ikka täiegaaa ilusam. Pärast tutvusin ta nõbudega, sõin lõunat ka ja tulin kiiresti koju. Siin polnud mul aega rohkemaks, kui end kiiresti korda panna, sest juba poole tunni pärast saime Elliotti, Alejandro, Mia ja Arianaga kokku ning läksime Lagunase lähedal asuvasse Matias Romerosse, mis mu üllatuseks palju suurem oli, kui algul arvasin. Seal saime Jasmini ja Larysaga kokku ning läksime ühte frappucino kohta, võtsime kõik oma lemmikud frapped, istusime maha ja ajasime meeldivalt juttu. Hiljem käisime veel linna peal, pargis jne. Taaskord üks hea ja rahulik õhtu, kuid samas oli seltskond väga tore ja naerda sai ikka vahepeal kõht kõveras:D:D Aa jah, Lagunasesse tagasi jõudes käisin veel oma tädi tlayuda söögikohas, jutustasin sõpradega, tutvusin uute inimestega...meeldiv oli:)
Pühapäev möödus enamasti pere seltsis, päeval käisime supermarketis sisseoste tegemas, vaatasime kodus filmi ja olime lihtsalt koos, õhtul käisin taaskord tlayuda kohas, jutustasin seal oma sõbra Axeliga, kes Oaxacast siia oma perele külla tuli, lisaks nägin veel mõnda tuttavat, kellega veidi juttu aetud sai.
Esmaspäevane koolipäev oli nii tuim, paljud tunnid jäid ära ja igav oli. Tänane samamoodi. Esimesse tundi ei läinud, sest magasin sisse, aga see oli inglise keel ka, niiet ei juhtu midagi. Kaks järgmist tundi olid ainukesed, mis poolenesti toimusid. Seejärel oli kaks vaba tundi. Üks meesõpetaja kutsus mind enda kabinetti, et mulle malet õpetada, hahahhaa. Võtsin klassiõe Mayra kaasa ja läksime ja noooo seal kabinetis toimunu on mu üks elu veidramaid 45 minuteid ever vist:D See õpetaja mingi täiega itsitas seal ja oli nagu väike poiss. Kutsus mind täna õhtul Ixtepeci peole...väga kahtlane. Seejärel hakkas meile kitarri mängima ja laulma, sest ütlesin, et lähen täna Laguanse muusikakooli kitarriõpetajaga rääkima, et seda pilli õppima hakata. Aga jah, et siis võtan selle asja ette. Väga pikki aastaid olen mõelnud, et tahaks õppida aga tean, et Eestis ei hakkaksin ka edaspidi ettekäändeid tooma või asja veel kaugemasse tuleviku lükkama. Seega nüüd ongi võimalus ja kui see veel midagi ei maksa ka, siis mis viga õppida ju:) 
Ühesõnaga siis pärastpoole selgus, et kaks kõige viimast tundi jäid meil ka ära, niiet pärast viimase ehk siis tegelikult kolmanda tunni lõppemist passisime kaks tundi koolis. Niisama. 
Ega rohkem midagi kirjutada polegi. Eesti keel vaikselt ununeb, veidi keeruline on ka juba kirjutada. Sõnadejärjekord lausetes tahab pigem järgida hispaania keele reeglistikku, mitte eesti keele oma, mõned sõnad tahavad ununema hakata ja mis kõik aga noh see ongi vahetusaasta teises riigis, koos teise kultuuri ja keelega niiet küll ma Eestisse naastes kõik unustatu meelde jälle tuletan.
Blogimisega on ka niimoodi, et väga pikki tekste enam kirjutada ei jaksa aga üritan natukene teid ikka toimuvaga kursis hoida. Ja alati kes tahab midagi täpsemat teada, jätke kommentaar, kirjutage facebooki või kolmanda variandina on mu blogi paremal pool ääres formspringi kastike, kuhu te ka oma küsimused jätta võite:)
Aga siis kõike kõige paremat teile, kaasmaalased!






No comments:

Post a Comment