Wednesday, October 31, 2012

Natuke juttu & Dia de los Muertos en la Escuela

Oi täitsa kaua pole kirjutanud juba. Eelmisel nädalal midagi väga peadpööritavalt huvitavat ei toimundki. Üks muudatus on see, et hakkasin teisipäeval zumbas käima ja kavatsen seda iga päev ka edaspidi teha. Trenn on üllatavalt tõhus ja koormav- esimeses kahes trennis pidin kogu aeg vett jooma ja päris tihti puhkama, siis nüüd on see juba läbi ennem, kui märgatagi jõuan.
Iga päev nädalas on seal erinev. Mõnel päeval on airbox, siis on stepperiga, siis on veel raskustega trenn, lisaks veel selle pika pulgaga, ühel päeval nädalas on ladinarütmide järgi tantsuline zumba, mis mulle kõige rohkem meeldib. Lõbus, mitmekülgne, igav ei hakka ning on VÄGA väga tõhus. Lisaks ükspäev käisime jooksmas. Rada koosnes siis neljast ringist, looduslikud trepid, tõusud ja suur pesapallistaadioni ring. Üks ring oli veits üle kilomeetri. Kõik tegin kaasa, kolmanda ringi küll kõndisin kuid noh, pole kurta midagi, enda meelest ikka jumala tubli. Eestis oli kooli kehalise kasvatuse tunnis pärast esimest staadioniringi juba kops koos, kuid siin on see jooksmine isegi kuidagi päris nauditavaks muutunud ja nädalavahetusel, kui zumbat pole, tegelengi sellega.
Lisaks sai eelmisel nädalal Hugoga päris palju väljas käidud, pühapäeva hommikul käisin perega järjekordsel missal ka. Lisaks oli eelmisel nädalal koolis eksaminädal, kus kõik mu tulemused jälle kas kõige paremad, või klassi ühed parimad olid. Oh jumal, kui Eestis koolis selliseid kodutöid jäätaks ja kontrolltööde süsteem ka selline oleks, oleks ikka muresid no sada korda vähem.
See nädal on siiamaani väga väga lebo olnud. Koolis põhimõtteliselt eriti tunde toimunud pole, täna kolmapäeval võisime teksadega minna. Altarite valmistamise võistlus oli Dia de los Muertose puhul. Altar on siis selline asi, kuhu pannakse ühe surnud lähedase pilt ja selle juurde küünlad ning tema lemmikuimad söögid-joogid ja muud asjad. Koolis me ei võitnud. Muidu oli aga päris lahe. Muusika ka mängis, vahepeal sai sõpradega banda järgi tantsitud hahaha siis pandi klubimussi ja tuli kohe kodusem tunne peale. Igast põnevaid asju ka sain proovida. Suhkruroogu, kookosemaiust, kõrvitsamaiust, papaiamaiust, mis iganes maiuseid veel, mingeid uusi põnevaid segujooke ja mida kõike muud. Ma väga palju selle altariga ei abistanud. Punusin palmioksakest ja lõikasin lilli, rohkemat ma väga teha seal ei osanud, kuna kõik igal aastal seda teind ju varem ja teavad täpselt, kuidas asi olema peab. Rääkisin inimestega juttu, Elliottiga tegime nalja ja õpetajatega jutustasin jälle maast ja ilmast. Ja ma ikka pean kordama, et haigelt erinevad suhted on siin ikka õpetajatega, kui Eestis. Seal ei kujutaks väga ette, et lähen õpetajale ütlema, et kui ilus kleit tal täna on või ei aruta temaga, mis tooteid ma oma juuksehoolduseks kasutan, täna kerkis ikka igast teemasid esile aga kõike ei suuda meeles ka hoida. Aa eile üks õps rääkis, kuidas ta ka kindlalt järgmisel aastal omale vahetusõpilase võtta tahab, sest oleme Eli ja Nikiga nii hea mulje jätnud:) Win!!
Minema saime koolist suht vara, siis kõndisime mingi pool teed Lagunaseni, algne plaan oli üldsegi poole klassiga koos koju jalutada aga liiga palav oli ning lõpuks pidi siiski takso kasuks otsustama. Koju tulles oli maja gaasi täis, siis käisid mingid elimineerijamehed siin, siis sõin ja läksin kohe seejärel Elliottiga pizzat sööma. Pärast lihtsalt chillisime ringi ja noh tema näol on mulle parim sõber Lagunases saand. Lihtsalt igast teemadel võib rääkida temaga, nii hea:) Kõht oli jälle muidugi megatäis pärast seda suur peperoni pizzat ja mõtlesin, et ah, ei hakka kuuest zumbasse minemagi, et lähen 7-st või siis hoopiski veel hiljem jooksma, aga I made it. 10 minutiga vahetasin kodus riided ja jooksin põhimõtteliselt campusesse, trenn läks kiiresti ja nüüd jälle hea olla!:) Homme hommikul vara lähen vist mõnede sõpradega koolist El Barriosse ujuma, õhtul lähen ilmselt surnuaia peole hahaha nii naljakalt kõlab, reedeks ka väikesed plaanid aga ei tea absoluutselt kuidas see kujuneb ja täpselt sama ka laupäeva kohta. Ei hakka praegu parem midagi rääkima, sest lood on veitsa segased mõnes osas haha :D Aga noh ega siis midagi, lisan mõned pildid ja nagu ikka ja alati, teie olge tublid ning tugevad ja pidage seal Eesti lumes ja külmas vastu!:)
+VEEL ÜKS ASI!!! Kui teil on mingeid küsimusi mu vahetusaasta või millegi muu kohta, siis www.formspring.me/kerturuutma
Ma niisama palmioksakest põimimas. Püksid ka hästi puhtad kohe!



Saksamaa VÕP Niklas

USA VÕP Elliott
Neid tacosid söön koolis päris tihti ja väga maitsvad on!!! Pepsi ja Negrito arvelt olen hakanud viimasel ajal õnneks tagasi tõmbama:D


Nii nad on koolis koguaeg kõik üksteisel seljas

Mina- inka õps Miguel ehk Mike ja Guadalupe



Direktor niisama kooli katusel pilte tegemas toimuvast

Elliott-Guadalupe e. Pillo- ma

Karinaga

Meie altar

Ah siin nii tavaline, inimestel kasvavad koduaedades kookospalmid, mandariini-apelsini-banaani-mango-mis iganes muu puuvilja puud...


Mina- Diana Laura- Jesus e. Xolo




Mina, Isidra, Yalitza, Freddy e. Mike, Karina

Yalitza ja Mayraga




Klass

Tuesday, October 23, 2012

Eile oli järjekordne tore päev, koolist tulles sain kohe väravate ees mõne sõbraga kokku, tulime Lagunasesse ning läksime jäätist sööma. Seejärel tulin koju, vahetasin riided ja sõin korralikult kah ning seejärel läksime Fernandoga ratsutama. Ma ei hakka ausalt pikka juttu tegema, sest pole palju rääkida, kuid väga väga lahe oli ja mu hobune oli nii ilus ja valge! Esimest korda elus sain ka täitsa üksinda ratsutada kohe nii mõnedki kilomeetrid, hea algus seegi. Korraks tõmbasin seda köit liiga tugevasti enda poole ja siis tuli ikka väike värin südamesse küll, sest hobune tõusis tagumistele kapjadele aga noh õnneks rahustas Fer ta maha hahha :D Aga jah kindlasti ei jää see mul viimaseks korraks, millal hobuse selga istusin, sest päriselt ka mulle täiegaaa meeldis:)
Koju tulles olin natuke aega siin, tegin oma graafikadisaini praktikaid ja seejärel läksin Elliottiga välja. Käisime ta pruudile kinki ostmas ja jutustasime lihtsalt, aitas mind mu asjadega ja pea sai kohe palju selgemaks pärast temaga rääkimist. Lihtsalt nagu selle väikese ajaga on tema näol mulle ikka nii mega hea sõber saand. Õhtul hiljem püsisin kodus, vaatasin seebikat, et keeleõpet kiirendada ja ega rohkem midagi ei meenugi.
Täna oli koolis lebo päev, nagu ikka üldiselt. Inglise keeles oli jälle eksam ka, mis oli maailma lihtsaim, isegi, kui mingi 20 lauset inglise keelest hispaania keelde tõlkima pidin. Tunnen suht enesekindlalt end nende lausete osas since nad olid nagu "The computer can take pictures" "Leonora should learn how to play a guitar" jne :D Ühel hetkel hakkas terve klass tahtma, et ma neid aitaksin ja no muidugi, mis mul selle vastu olla saab. Nad ju mind samamoodi nii palju aidanud ja igast lehti mahakirjutamiseks jagand ja kõik plakatid mu eest ära teind ja mis kõik. Kuna eksami ajal oli klassis teine õpetaja, lubas ta mul tuimalt pooled vastused ette lugeda...Noh, eks see näha ole, mis õpetaja Mike selle peale homme ütleb, kui poolel klassil samad vastused olid aga noh kõik olid õnnelikud ja mis seal ikka.
Pärast kooli käisime perega vanaema sünnipäeva puhul väljas söömas ja pärast seda tulin koju ja jäin magama, lihtsalt ulme väsimus oli peal. Hiljem läksin oma tädi poodi, kohe kui suu lahti tegin, hakkasid inimesed jälle küsima, et kust pärit olen ja miks ma siin olen ja noh kõike seda. Välimusest aru ei saagi, et kusagilt Euroopa poolt tulen hahahha :D Sealt ostsin trenniriided ning homsest hakkan loodetavasti jooksmas käima. Või tihedamini zumbas. Panengi nüüd kohe oma iPodi laadima...
AAAA JA KUIDAS MA SAIN UNUSTADA...Täna saabus mu pakk Eestist koos kama ja šokolaadide ja tõmmu kommidega ning uue pangakaardiga!!! Veits vähem, kui pooled šokolaadid andsin perele, endal süda veits sees nuttis küll aga noh kade ka ei saa olla ju. Aga jah, väga hea meel selle paki üle ikka!!!
Nädalavahetuseks kah juba plaanid tehtud ja jälle tuleb päris põnev arvatavasti :) 
Aga mis seal ikka, suht mõttetu postitus tuli ja arvatavasti kirjutan uuesti pühapäeval, kui varem midagi põnevamat ei juhtu. Nüüd lähen vaatan oma nägemata Gossip Girli osa ära.
Adios! 







Monday, October 22, 2012

EILE KIRJUTATUD: Jälle on pühapäev käes, aeg läheb ikka nii haigelt kiiresti. Koolinädalast midagi suurt rääkida pole- kool on vahepeal ikka ebareaalselt igav. Kolmapäeval kooli ei läindki, kuna teisipäeval jäin haigeks. Siis oli nagu selline tavaline pea paks-lümfisõlmed paistes tunne, kohe oli muidugi kõigil paanika lahti ja tarvis arsti juurde minna. Nii ka tegimegi. Ennem muidugi kodus jälle kõik oletasid siin, mis mul viga võib olla... "Kertu, see on selle pärast, et sa nii palju magusat sööd, või seepärast, et sa nii palju kohvi jood" või, et cocat liigselt tarbin....Nagu jah. Igatahes arstijuures käik oli kah paras naljaasi:D Alguses kaaluti, seejärel klopsiti mul terve kõht ja selg ka läbi, kuna paar päeva ennem üks neer valutas veits. See oli suht naljakas ja mitu korda hakkasin selle arsti käes lihtsalt kogematta naerma, kuna siin võetakse neid väikeseid asju nii tõsiselt ikka mõnikord. Palavik oli ka 38 kraadi, nii et midagi väga hullu polnud. Siis pandi veel väikese-väikese kõhuvalu tõttu ka selle jaoks ravimid peale ja kirjutati paratsetamooli välja. Järgmisel öösel/hommikul/päeval oli olemine selline, et suren kohe maha, päriselt:D Hullud kuumahood, pea väga hullult valutas, kõht samuti, käed täiega värisesid ja üldse olla ei saand. Kui õhtul pool 10 juba magama läksin, siis ärkasin kell 2 päeval ning pärast tunniajast ülevalolekut uuesti magama, sest jah, suht võimatu oli olla.
Neljapäeval oli palju parem, kuid mitte hea, ent sellegipoolest vedasin end kooli. Koolipäevad kõik olid nii tuimad see nädal mu meelest. 
Neljapäeval tulid mu nõbud Harumy ja saksa Elena siia lõpuks. Elenaga oli ikka ja jälle nii mega hea näha. Kohe said kõik-kõik jutud ära räägitud ja mis kõik. Käisime basseini ääres, võrgumängu vaatamas. Nägime ka Itzeli (ta on tüdruk. Just saying, sest mõnikord ei saa siinsetest nimedest väga hästi aru) ja hiljem Elliotti, chillisime nendega campuses ja niisama Lagunase peal, käisime bolliseid söömas ja hiljem ka frappe kohas, et näljased nutella-banaani kreppe saaksid süüa. Rääkisime juttu, tegime nalja ja veits muid asju ka haha:D Blogi on siiski avalik ja päris kõike kirutama ei hakka eks.
Reedel sai mul kool juba pool 1 läbi, siis läksin basseini äärde, et oma nõbud üles otsida. Nii mõnus oli. Väljas jälle pilvitu päikseline üle 40 kraadi ilm. Kella neljaks oli Itzeliga kokku lepitud, et saame Elenaga temaga videoplaza ees kokku, et Almoloyasse jõkke ujuma minna. Noo nelja ajal teda seal ei olnud, ootasime teda seal Elenaga veits ja ühel hetkel tuli üks kutt, keda me varem ei teadnud, Fernando, et meilt Itzeli kohta küsida. Viimane oli ka tema jõe äärde kutsunud, pärast seda, kui oli öelnud, et "mul on kaks ilusat sõbrannat, keda sulle tutvustada tahaksin." Noo siis kolmekesi ootasime ja kui Fer ütles, et ta korraks ära käib, vedasime Elenaga end kaasa. Sõitsime ta kastiautoga ta rantšosse. Nii mõnus sõit oli- ranchera muusika valjult mängimas, jututeemad head, palav ilm, tuul juukseid sassi puhumas, jalad armatuurile visatud...Rantšos olime mingi 15-20 minutit, viisime hobuse sisse ära, veits nägime ümbrust ka ja päris ilus oli. Seejärel tulime tagasi Lagunasesse, leidsime Itzeli ka ülesse ning sõitsime Almoloyasse. Sõit oli veel parem, sest loodus oli nii ilus- mäed, mäed, mäed, palmid ja hobused ja nii palju rohelust! 
Kõigepealt käisime sama jõe ääres, kus ma ükspäev oma klassiõegagi käind olin, pärast läksime sillaga jõkke, kust hea julgustuse tõttu lõpuks nõus olin ka alla hüppama, endal süda värises sees ikka päris hullult :D Siis läksime lõpuks veel Itzeli koju korra, et kuivad riided selga panna, seal tutvustati ka meid kõigile ikka ja näidati ümbrust. Pärast seda oli väga kiire, sest pidime pool  7 kodus olema ning jõudsime pool 8...Mingipäev lähme Feriga ratsutama ka haha:D Tahaks täiega proovida, sest mitte kunagi pole ma ju seda teind ja eks on ikka veits erinevus ka, kas ratsutad tallis ringiratast või ikka ilusas Mehhiko looduses.
Nii. Algsed plaanid olid, et õhtul midagi suurt ei toimu, kuid kui pärast riietevahetust ja dušši kodus oma tädi butiiki Elenale ja Harumyle järgi läksin, nägin, et ka teine sakslane Lara on siia taaskord tulnud! Siis ta rääkis, et ta poisi õel on täna sünnipäev ja, et Angel oli ka mind sinna kutsunud ja kuna Elena parajasti Lagunases oli, siis muidugi ka teda. Noo muidugi tahtsime minna, kuigi ma ei julgend hostemalt eriti luba küsida, sest ta oli päris kuri, et tund aega hiljem Almoloyast tagasi jõudsime. Noo muidugi ta lubas, kuid karistuse pani ka- pidin järgmisel hommikul pärast pidu varakult üles ärkama ja oma toa kappidest kõige muuni ära koristama. No olin nõus ja pärast poolt 11 oli meil auto majaees vastas. Üks Lara sõber oli ja rääkis mulle ka, et ükskõik millega mul tulevikus siin Lagunases abi peaks vaja minema näiteks kasvõi autojuhi näol, pean tema või ta vennaga ühendust võtma ja igal mulle sobilikul ajal on nõus mind sõidutama. Mu siinne pere pidavat neid ja nende peret teadma ning usaldama ning Lara kinnitas ka kogu juttu niiet hea.
Kõigepealt läksime ühe tüübi koju, kus väike seltskond kohal oli, kõik ikka suht palju vanemad, ongi hea vaheldus 16-aastastele :D Oli väike tutvustamine ja istumine tund aega, üks tuttav nägu oli ka- Hugo, kuid varem temaga rääkind polnud. Peole jõudes tuli kohe uksel Jakob vastu, kutsus järgmisel hommikul Rauli rantšosse Veracruzi ratsutama ja lihtsalt aega veetma inimestega, siis ei osand ma midagi vastata ja asi jäi lahtiseks. Edasi liikusime sisse ja see peosalong või kuidas eestikeeles öeldaksegi, oli nii lahe. Sees oli suur bassein, siis nagu sellised väikesed katusealused nurkades, siis selline baari osa ja kõik oli nii avar ja vägeev, kuigi noh rahvas väga ei tantsind palju, kuigi ma sain ikka päris palju tantse tantsitud. Alustasime selle caballo  dorado tantsuga, mida enamvähem kõik kaasa tantsisid ja mis mulle ikka väga meeldib, lõpuks olime tantsuõprandal jälletaaskord vaid Elena Guty ja mina oma sõbra Jesusega. Teised kõik vist enamvähem vaatasidki pealt, kuidas me järjest mingi 4 tantsu banda järgi ja 2 muu järgi tantsisime, pärast kõik hõiskasid ja plaksutasid:D Päris palju uusi tutvusi sai õhtu jooksul ja väga tore oli. "Parim pick-up line õhtu jooksul: "Tu eres muy bonita. Me gustaria conocer tu pais" (Sa oled väga ilus, ma tahaksin su riiki tundma õppida) :D Noo ma ei hakka siin peost pikalt rääkima aga kindlastiiii üks kõigekõige lahedamaid õhtuid siinoleku ajal. Ja üldse, kogu see reedene päev pärast koju jõudmist oli nii heaaaaa ja edukas!!!!
Laupäeval panin üheksaks äratuse, kuid pool 8 oli juba uni läind. Läksin kohe dušši alla ja siis hostema tuli ka, et "Kertu, täna pole koolipäev....." No igatahes siis koristasin oma kapid ära ja kui Elena pool 10 ärkas, jätkasin ülejäänd toaga. Algul pidime Itzeli juurde kellegi pulmapeole minema aga ei jõudnudki sinna, sest ei hakand jälle luba küsima ja mis kõik. Kolmest pidin ka oma sõbra jalkamängu minema vaatama, aga no perekondliku lõuna tõttu ei jõudnud sinnagi. 
Poole viie paiku tuli Niklase hostema siia ja kutsus mind nende perega siit umbes tunniajalise teekonna kaugusele külasse nende mingi sugulase sünnipäevale ja kuna midagi teha polnud, siis läksin kaasa. Väga ilus koht oli. Sai palju head süüa ja juttu aetud kõigiga, hiljem olime nii väsind Niklasega, vaatasime suurest telekast tuimalt jalkat. Koju jõudsime poole kümne paiku, seejärel läksin Elena, Harumy ja Oskariga veel tortat sööma, seejärel jalutasime pargis ja käisime veel jäätist söömas ning koju jõudes magasin kohe, kui pea patja puudutas.
Täna pean kiiresti oma graafikadisaini kolm tööd ära tegema ja siis neljast lähen sõbraga basseini ujuma ning pärast kohvi jooma:D Homme algab jälle koolinädal ja see kool ausaltöeldes mus väga suurt elevust enam ei tekita, kogu aeg tunnid jäävad ära ja siis on nii igav ning ei suuda koolipäeva lõppu ära oodata. Aga noh, mis seal ikka. Hetkel ma nüüd lähen, postitus sai seekord väga pikk ja ei tea, kas keegi üldse lugeda viitsiski aga mis seal ikka.
Tsauki ja kallistused suured teile siitmailt, nagu ikka!
TÄNA KIRJUTATUD: Koolipäev oli enamasti igav, nagu tavapäraselt ikka ja ega midagi väga suurt kirjutada polegi, lihtsalt tahtsin mainida, et kohevarsti lähen siis hobusega ratsutama, esimest korda elus:D Hahaa eks näis, kas sellest siis välja ka midagi tuleb aga lahe ikkagii juu :)










Monday, October 15, 2012

Pühapäev, 14.oktoober

Kuna praegusel hetkel pole midagi olulist teha, kirjutan eilsest päevast veidi. Hommikul sain mõnusalt kaua magada, ärgates jõin kohvi ja sõin torti. Oh, milline luksus- mu pere eriti torte ei armasta ja seetõttu on kõik laupäevasest ja reedesest päevast alles jäänud tort minu päralt hahaa. Ja noh, neid kilosid koguneb juba nii palju, mis see natuke torti siis ikka enam muudab:D
Seejärel rääkisin megapikalt oma tädiga igasugustel teemadel, ma nagu kõigest ei saa siia kirjutada, aga põhimõtteliselt jah. Päris nice oli. Seejärel veel jutustasime Laraga, kes reedel ka siia tuli. Ta on lihtsalt nii megatore ja lahe inimene. Pärast seda tundus, et päev on päris igav, midagi nagu ei toimund ja seejärel skaipisin Märdiga taaskord ja täiega hea oli rääkida:) Kuigi ma ei tea, tunnen, kuidas mul juba paregu päriselt kah keel nii krussis on seda rääkides, veider. Siis kutsus Elliott mind Matias Romerosse kolme ajal sööma. Mõtlesin, et ok läheme teiste vahetusõpilastega. Ta tuli oma ema ja vennaga mulle maja ette järele ja sõitsime nende mugava ja KONDITSIONEERIGA maasturiga Matiasesse, seal läksime ikka mingisse väga fancysse söögikohta, mõtlesin veel, et hea, et oma 500 peesot kaasa võtsin:D Ise tasuma õnneks ei pidanud ja noh rahast pole sobilik rääkida, kuid arve oli ikka megasuur. Ma sõin krevette nagu mingis kookoseümbrises või taignas kookosega või ma ei tea, kuidas seda kirjeldada aga nii maitsev oli. Krevetid on ikka täiega mu lemmikuks saanud siin. Tahtsin söögist ja kõigest pilte ka teha aga väike aukartus tekkis:D Rääkisime igasugustel teemadel ja supernice oli, päriselt. Kutsusid mind randa ka nendega. Veracruz või Huatulco, kuid veel ei tea millal, kuid olen kindlasti in kõige sellega, mis puudutab randa ja ookeanit hahaha:D Viie-poole kuue paiku läksime Elliottiga Jasmini kodu juurde temaga kokku saaman ning läksime võtsime meie lemmikkohast frappucinod. Taaskord jälle rääkisime, meenutasime YFU laagrit ja üldse muljetasime kõigest toimunust ja olnust. Varsti kohtusime ka Lary ja Carlosega ning hiljem läksime taaskord kolmekesi jalutama, istusime pargis ja oli väike trust circle:D Nii mõnus on lihtsalt rääkida teiste vahetusõpilastega, sest nad nagu mõistavad lihtsalt miljon korda paremini su mõtteid ja kõike, kui need, kes ise sama asja pole läbi tegemas või teinud. Lihtsalt nii hea oli!!! Ja üldse ma päriselt ka tunnen, kuidas siia Lagunasesse on vahetusüõpilaste kohapealt ikka nii mõnus ja super seltskond kokku sattunud :) Varsti saatsime Jasmini koju ära ning seejärel tõi Eli ema meid ilusti Lagunasesse tagasi kah. Väga mõnus õhtu oli, päriselt.
Lõppu veel paar pilti reedest ka, mis Jasmin mulle saatis.
Ja mis seal ikka, suured ja soojad kallistused minu poolt sinna külma Eestisse!

With sweet Jasmin


Que rico!!!
Nii megad inimesed!

Jasminiga mu sünnaõhtul

Jakobiga. Hahhaa mõlemad oleme siin hullud kaunikesed, ma tean. 
Luis!!!